Energetische massages

Onder elke beschrijving van een massage staat een richtlijn qua tijdsduur van de behandeling. Ik masseer altijd intuïtief daarom zijn de tijdsduren richtlijnen. Mijn starttarief voor elke massage is 60 euro voor het eerste uur. Elk kwartier daaropvolgend kost 10 euro.

INTUÏTIEVE MASSAGE

De intuïtieve massage is een ontspanningsmassage die helemaal is afgestemd op uw behoefte en er op gericht is om u weer in balans te brengen. Bij een intuïtieve massage worden bekende klassieke massage technieken, zoals strijkingen en knedingen, op een holistische manier toegepast. Dit betekent dat het niet volgens een vast schema wordt toegepast, maar met creativiteit en intuïtie. Er is aandacht voor ‘de hele mens’ en niet voor een verzameling klachten, spieren en andere delen. Holistische massage richt zich niet alleen op het lichaam van de cliënt, maar heeft ook tot doel het evenwicht op geestelijk en emotioneel niveau te herstellen. Ik maak gebruik van pure essentiële oliën waarvan u er zelf één intuïtief uitkiest. Hierbij krijgt u een affirmatie aangereikt. Wilt u meer diepgang aanvullend op deze massage dan raad ik u aan om het Holistisch ritueel te kiezen.

Ontspant lichaam en geest.
Laat energie beter stromen.
Geeft een intenser lichaamsgevoel.
Helpt bij lichamelijke klachten.
Stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.
Zorgt voor hernieuwde vitaliteit.
Geeft een gevoel van welbehagen.
Raakt de diepste kern van iemands wezen.
Is een oeroude vorm van helen.

+/- 90 min       +/- 120 min

rug/nek/schouder massage  (plus achterkant benen)

+/- 30 min       (+/- 45 min)

terug naar boven

INDONESISCHE HERBAL EARTH MASSAGE

kruidenstempelDe Indonesische Herbal-Earth massage is een zachte vorm van voetreflex en werkt zowel stimulerend/ activerend als ontspannend. Er wordt op een gevarieerde manier gewerkt op de voeten en onderbenen. (handen, Indonesische behandelstaaf van versteend hout en 2 warme in olie gedrenkte kruidenstempeltjes gevuld met 5 kruiden) Al deze kruiden hebben hun eigen specifieke werking.
Kruiden: lavendel, melisseblad, kamfer, kamille en passieflora.

+/- 75 min

terug naar boven

ENERGETISCHE MASSAGE

Energetisch_boomIn deze massage wordt gewerkt met energieën om blokkades op te lossen waardoor de levensenergie “Chi” weer in harmonie kan stromen. Het is een volledige doch zachte lichaam-, gezicht- en hoofdmassage met de bedoeling het lichaam en de geest te laten ontspannen door energie toe te voegen of overtollige energie weg te nemen. Door de zachte effleurages waardoor spanningen worden opgeheven en de helende kracht via de handen heeft deze massage een effectief effect op het herstellen van de harmonie in lichaam en geest.

+/- 75 min

 terug naar boven

YOGIMALUMASSAGE

Orange_maluDe Orang Malu/Yogiman leert ons:
Dat men door oprechte bescheidenheid, kracht en energie heeft om alle negativiteit en angsten los te laten.
Dat je vanuit deze kracht en energie, vrede en geluk kan creëren om in het leven telkens opnieuw te beginnen.
Dat het leven een oneindige cirkel is zonder einde zonder begin.
De Orang Malu/Yogiman schenkt u een nieuw begin (hergeboorte), innerlijke vrede en geluk. Deze massage werkt vooral op het bevrijden van emoties.

+/- 60 min

 terug naar boven

CHAKRA JADESTONE MASSAGE

Jade_vierkantDe algemene en helende werking van deze edelsteen is vooral bescherming en reiniging. Door zijn hoge trillingsfrequentie is Jade een krachtige helingsteen met een veelzijdige werking. Hij brengt ons in het hier en nu in staat van innerlijke rust en vrede. Zo kunnen we oude leefgewoonten en patronen loslaten als ook de daardoor ontstane emoties.
Andere werkingen:
Ontgift, ontzuurt, stimuleert en ondersteunt de nier- en blaasfunctie
Brengt de water-, zout- en zuren/basenhouding in balans
Ondersteunt de lever en de pancreas bij het afvoeren van afvalstoffen
Helpt bij gal-, maag- en darmklachten
Ondersteunt en helpt de hartfunctie “hartritmestoornis”
Helpt bij spierstijfheid , spierpijnen en/of krampen en verzacht reumatische pijnen
Werkt ontstekingsremmend en herstelt de huid
Werkt positief op het zenuwstelsel
Werkt positief op de geestelijke en lichamelijke oververmoeidheid en herstelt daardoor de vitaliteit en de levenslust
Verhelpt onrust, prikkelbaarheid, nervositeit, neerslachtigheid en hoofdpijn
Helpt bij pijnlijke maandstonden
Bevordert een voorspoedige bevalling
Beschermt tegen negatieve invloeden en energieën
Reinigt de aura en trekt positieve energie aan
Brengt de chakra’s in balans

+/- 90 min

 terug naar boven

JIN SHIN JYUTSU BASIS

Het is een oude Japanse Healingkunst die de sleutel in zich draagt tot de wijsheid die in ons allen leeft. Een eeuwenoude kunst om energieblokkades in het lichaam op te heffen en de noodzakelijke levensenergie te harmoniseren. Door deze energie te harmoniseren blijven we in balans op fysiologisch (lichaam), psychologisch (verstand of “mind”) en spiritueel (geest of “spirit”) niveau.

Deze zachtaardige healingskunst bevat 26 veiligheidsenergiesloten. Door mudra’s (vingerposities) toe te passen worden energiestromen geharmoniseerd en kan de energie weer stromen. Spanningen kunnen worden losgelaten. Zo ontstaat er een algehele mentale- en emotionele rust.

Jin Shin Jiutsu wordt toegepast bovenop de kleding.

+/- 40 min

terug naar boven

ROZENKWARTSMASSAGE

quartz_heartEdelstenen en/of halfedelstenen worden ingezet bij lichamelijke-, geestelijke- en spirituele klachten en/of blokkades. Edelstenen hebben de eigenschap om energie af te geven, energie op te nemen en energie te geleiden. Hierdoor hebben ze een bijzondere werking op het lichaam en de geest. Tevens versterken en/of reinigen ze de aura.
Door gebruik te maken van mooie grote edelstenen voeg je de helende energie van de gebruikte edelsteensoort toe aan de massage.
Een massage met warme olie en verwarmde edelstenen zorgt voor een diep ontspannend massageresultaat.
Voor deze edelsteenmassage wordt er gebruikt gemaakt van een combinatie van Rozenkwarts en witte Jade.
Rozenkwarts:
Brengt evenwicht op lichamelijk- en psychisch vlak
Verruimt het gebied tussen Hart- en Keelchakra
Geeft een doorstroming naar boven en beneden om de Basis Chakra’s in balans te brengen
Zorgt voor innerlijke heling, troost en onvoorwaardelijke liefde voor zichzelf en de anderen
Werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s, geeft vertrouwen terug
Witte Jade:
Werkt probleemoplossend
Vertegenwoordigt wijsheid
Brengt rust
Verdrijft negatieve gedachten en energie
Spiritualiteit

+/- 90 min

terug naar boven

INDONESISCHE HERBAL HEAVEN MASSAGE

kruidenstempelDe Indonesische Herbal-Heaven massage is een zachte vorm van gezicht- en hoofdreflex en werkt stimulerend/ activerend als ontspannend. Er wordt op een gevarieerde manier gewerkt op gezicht/ hoofd en decolleté met de daarin voorkomende reflexpunten. (met vingers, Indonesische behandelstaaf van versteend hout en 2 warme in olie gedrenkte kruidenstempeltjes gevuld met 12 kruiden). Al deze kruiden hebben hun eigen specifieke werking.
Kruiden: berkenblad, komkommerkruid, groothoefblad, frambozenblad, kopbloem, lavendelbloem, bonenkruid, smeerwortel, zilverschoon, kervel, rozemarijn en paardenstaart.

+/- 75 min

terug naar boven

RAINDROP MASSAGE

Young Living’s gepatenteerde Raindrop massage (regendruppel techniek) combineert een unieke gerichte massage- en energie benadering met pure, authentieke essentiële oliën. Hiermee wordt een diep harmoniserende, verjongende en ontspannende ervaring verkregen.
De techniek, ontwikkeld door D. Gary Young (oprichter en CEO van Young Living) is voortgekomen uit zijn ervaring met de wellness tradities van de oorspronkelijke bewoners van de USA, de Native American indianenstammen. Deze aanpak zorgt voor een revolutionaire en harmonische manier van verzorgen – zowel fysiek, mentaal als emotioneel.

De gebruikte oliën zijn:
Harmony (mix)
Tijm
Basilicum
Cypres
Wintergroen
Majoraan
Pepermunt
Aroma Siez (mix)

+/- 75 min

terug naar boven

OORKAARSEN

Ik geef eerst een lymfedrainage, daarna pas plaats ik de oorkaarsen!

Oorkaars therapie is een oeroude therapie. Bij deze therapie wordt het oor op een zachte manier gereinigd. Dit gebeurt met behulp van een (speciaal voor dit doel vervaardigde) holle “brandende” kaars. De therapie heeft een zeer brede werking, waardoor het zowel geschikt is als revitaliserende of preventieve therapie. Bovendien kan het ook gebruikt worden als aanvullende therapie in het verbeterproces van allerlei oor-, neus-, keelklachten en andere hoofdklachten, zoals migraine.

Oorkaarstherapie is ook zeer geschikt voor kinderen (oor-, neus- en keelklachten). Kinderen vanaf 2 jaar kunnen worden behandeld. Een voorwaarde is echter, dat ze stil kunnen blijven liggen.

Oorkaarsen bestaan uit 100% natuurlijke grondstoffen en worden gemaakt volgens een geheim, origineel, oud, indiaans recept. Ze worden nog steeds met de hand gemaakt. Voor het bereiden van de oorkaars wordt natuurzuiver katoen gedrenkt in zuivere bijenwas, dat vermengd is met (verpulverde) geneeskrachtige kruiden. Nadat het mengsel van bijenwas en kruiden door het katoen is opgenomen wordt het katoen tot een cilinder gerold. Het resultaat is een rechte, holle kaars. De kaars is zo gerold, dat hij precies boven in de gehoorgang pas en niet te diep in de gehoorgang geduwd kan worden. Binnen, onder in de holle kaars zit een speciaal filter, dat belet dat verbrandingsresten en bijenwas het oor in druppelen.

De behandeling start met een zachte hoofdmassage, gevolgd door een lymfedrainage. Daarna komen de oorkaarsen aan de beurt. De te behandelen persoon draait op de zij, zodat de kaars zo verticaal als mogelijk in het oor geplaatst kan worden. De kaars steekt slechts voor een klein gedeelte in het oor.

Voor alle duidelijkheid: de kaars wordt niet in zijn geheel opgebrand, maar tot ca. 8 cm boven de gehooringang. Het punt waarop de kaars gedoofd wordt is op de kaars aangegeven door middel van een streep.

Tijdens het verbranden zijn verschillende fasen te onderscheiden in de werking van de kaars.

•  Dank zij het “schoorsteeneffect” ontstaat een lichte onderdruk in de uitwendige gehoorgang. De vlam zorgt ervoor
dat de luchtzuil (in het oor) gaat trillen. Hierdoor wordt het trommelvlies licht  gemasseerd en zorgt op haar beurt
weer dat de druk in het middenoor (beter) geregeld wordt.

•  Tijdens het branden van de kaars ontstaat een lichte onderdruk in de uitwendige gehoorgang en intensiveert de warmte. De warmte zorgt ervoor dat de acupunctuurpunten in het oor worden gestimuleerd.

•  De aangename warmte stimuleert bovendien de doorbloeding en de lymfestroom in de oren, de keel, de neus en de bijholten.

•  De verbranding zorgt voor een zacht ruisend geluid. Dit geluid in combinatie met de weldadige warmte van de kaars zorgt voor een ontspannend gevoel.

•  De kruiden in de kaars hebben ook een uitwerking op het middenoor, het evenwichtsorgaan, het slakkenhuis en het orgaan van Corti (via de buis van Eustachius), de mond-, keel-, neus-, en bijholten.

Indicaties voor behandelingen met oorkaarsen zijn onder meer:

•  Vaak voorkomende ontstekingen in, of irritaties van keel- neus- voorhoofd- en bijholten

•  Oordruk

•  “Dichtslaan” van het oor

•  Oorpijn

•  Verstoppingen

•  Keelpijn

•  Beginnende verkoudheid

•  Griep

•  Hyper- activiteit

•  Stresssymptomen

•  Nervositeit

•  Slapeloosheid

•  Doofheid

•  Oorsuizing

•  Hoofdpijn

•  Migraine

•  Ontstoken amandelen

•  Vele andere, vaak aan stress gerelateerde, klachten.

Contra-indicaties:

Toepassing voor oorkaarsen wordt afgeraden bij:

•  Een geperforeerd trommelvlies (buisjes)

•  Acute oorontsteking

•  Geïmplanteerde gehoorbeentjes

•  Eczeem of schimmelinfectie in het oor

•  Epilepsiepatiënten.

+/- 50 min

terug naar boven

ENERGETIC FACELIFT

Recent is Access Consciousness sterk in opkomst. Een van de concrete toepassingen hiervan is de Energetic Facelift. Ik bied deze techniek aan in mijn praktijk omdat dit een natuurlijke en krachtige manier is om vanuit het lichaam zelf een proces op gang te brengen waarbij niet alleen de tekenen van een oudere of een minder gezonde huid worden weggenomen, maar waarbij ook het intense gevoel van innerlijke rust en ontspanning, die horen bij een stress-vrij leven versterkt worden.

Ook diegenen die (nog) geen herstel van de huid nodig hebben zullen merken dat ze letterlijk lekkerder in hun vel komen te zitten.

Een behandeling bestaat uit het activeren van de energie op 29 “access points” door middel van zachte aanraking. Doordat ik rondom het hoofd, aangezicht, hals en decolleté telkens enkele van deze punten in specifieke combinaties aanraak en enige tijd vast houd, wordt het herstel van het lichaam op gang gebracht. Dit resulteert er in dat op celniveau de negatieve invloed van stress wordt losgelaten.

Daarnaast kunt u ook op andere vlakken merken dat uw lichaam beter functioneert. In de woorden van de oprichters van de access consciousness: “Zo kan het zomaar zijn dat je na de behandeling verbetering bemerkt in je slaappatroon, spijsvertering, hormoonhuishouding en meer flexibiliteit. Veel mensen ervaren meer innerlijke rust en ruimte, een beetje alsof ze op een ontspannende vakantie zijn geweest.

In mijn woorden: “Het voelt alsof je een heerlijke ontspannende lichaamsmassage hebt gehad zonder dat er olie nodig is of dat u zich hoeft uit te kleden!

+/- 75 min

terug naar boven